Aito-kaupassa

Eräänä perjantai-iltana lähdin kyselemään paikallisesta luontaistuotekaupasta tämän hetken laadukkaimpia lisäravinteita vastustuskyvyn buustaamiseen. Talvi on tunnetusti lenssujen aikaa, ja erityisesti täällä etelässä, kun ei ehkä tule niitä paukkupakkasia pöpöjä tappamaan. On kosteaa ja viileää.

Vastustuskykysi määrittää sinun sisäisen puolustusjärjestelmäsi erilaisia bakteereja, viruksia ja loisia vastaan. Miten usein sairastelet, toimiiko immuniteettijärjestelmäsi?

Moniin ympärilläsi oleviin asioihin et pysty vaikuttamaan, mutta vastustuskykyysi pystyt!

Uudenkaupungin Aito-kauppias Sanna, on toiminut yrittäjänä kuuden vuoden ajan. Viihtyisä ja valoisa puoti löytyy aivan Ugin keskustasta, K-market Pikkuherkun kanssa samoista tiloista.

Sanna on lisäravinteiden rautainen ammattilainen, ja sain kysyä häneltä henkilökohtaisesti vastustuskykyä lisäävistä lisäravinteista. Mitä, miksi ja milloin. Koska kuten muutkin elämäntavat, ei ole lainkaan yhdentekevää mitä valmisteita käyttää.

Aito-kaupalla on oma, aito- lisäravinne sarja. Aito- tuotteet eivät sisällä mitään ylimääräistä, ja on suomalaisten suunnittelema sarja joka suosii suomalaisia raaka-aineita aina kuin mahdollista! Minä itse suomalaisena haluan suosia kotimaista, kaikessa elämässäni.

Tupla C- vitamiini on vahvaa C- vitamiinia, paremmin imeytyvässä kapselimuodossa. C- vitamiini on herkkä vesiliukoinen vitamiini, ja tässä kyseisessä tuotteessa olikin ilokseni kahta eri muotoa, askorbiinihappo joka aktivoituu nopeasti kehon käytettäväksi. Natriumaskorbaatti luovuttaa C-vitamiinia hitaammin, joten kaikki hyvä ei katoa heti virtsan mukana ulos elimistöstä. Tuote sopii erinomaisesti myös herkkävatsaisille!

Suoliston mikrobiomin rikkaus heijastelee nykytieteen mukaan kiistattomasti terveydentilaamme. Meissä kaikissa ihmisissä on jopa 1-2,5 kg bakteerimassaa suolistossamme. Miten ne elävät tasapainossa, miten niitä ruokit, on eräs terveytesi tärkeä kulmakivi! Acidophilus + sisältää 9 eri bakteerikantaa tukemaan suolistosi asukkien hyvinvointia. Tuote on hyvin siedetty ja vegaaninen.

Aito- seleeni sisältää luonnollista seleeniä ilman apuaineita.

Sanna kertoi hyvän näkökulman: Kannattaa miettiä päivittäisessä lisäravinteiden käytössä, miten paljon saa lisä-ja säilöntäaineita niiden mukana. Lisä-ja säilöntäaineet ovat haitaksi suolistollesi, kehollesi ja vastustuskyvyllesi. Valitse lisäravinteesi huolella.

Lisäisin tähän, että siksi meillä on näitä ammattilaisia, ja mieluusti vierailen ostoksillani ihan konkreettisesti puodilla. Henkilökohtainen palvelu on minulle tärkeää!

Aito sarjalla on myös laadukas kurkumiini, joka on tutkimuksissa todettu parhaaksi seitsemän kurkumiini-uutteen joukosta. Mustapippuri sisältää piperiiniä, joka tehostaa kurkumiinin vaikutusta. Kurkumiini saattaa toimia hoivaavasti vastustuskyvyn lisäksi myös kiputiloihin.

D- vitamiini on ravintolisä, jota suositellaan Suomen laajuisesti otettavaksi vauvasta vaariin. D- vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, ja aito-sarjan valmiste onkin oliiviöljypohjainen. Joten imeytyvyys on huikeasti parempi, kuin pyöreän valkoisessa pillerissä. Oliiviöljy itsessään vähentää tulehdusta kehossa. Suosittelen ehdottomasti mittauttamaan D-vitamiinitasosi, näin osaat ottaa oikean annoksen lisäravinteena.

Vaihtoehtoja on runsaasti, terveellisten elämäntapojesi tueksi.

Viridian sarjaan olen itsekin tutustunut vasta kuluneen vuoden aikana, ja yllättynyt positiivisesti!

Viridianissa yhdistyvät lisäaineettomuus, ekologisuus ja eettisyys. Eli resonoi minulle jo lähtökohtaisesti.

Sinkki- kupari- beetakaroteeni valmiste on täydellinen kombo vastustuskyvylle ja vahvistamaan limakalvoja.

Vastustuskykyä kaikilla aisteilla!

Valkosipuli on yksi eniten tutkittu immuunijärjestelmää aktivoiva ainesosa. Suun kautta kapselina otettuna, ei tule niitä hajuhaittoja, joita monet karsastavat. Myös imeytyvyys on huimasti parempaa kuin nauttiessasi valkosipulia ruoassa. Vaikkakin se myös on erittäin hyvä keino saada tehoaineita kehosi tueksi.

Meillä ihmisillä on eri aisteja. Näkö, maku, kuulo, tunto ja hajuaisti. Myös hajuaistisi kautta saat tukea hyvinvointiisi. Bongasin kaupalta Frantsilan ihanat eteeriset öljyt. Tukkoista nenää avaamaan eukalyptys tai vaikkapa sitruuna. Rauhoittumiseen laventelia. Itselläni löytyy useita eri öljyjä kotona, joita saa pirskauttaa diffuuseriin fiiliksen mukaan. Nyt mukaan tarttui minulle uusi tuttavuus, salvia. Salvia tuo helpotusta väsymykseen (lumeton talvi!!), tekee hyvää aisteille ja virkistää muistia. Myös kolottavat lihakset saattavat saada avun salviasta.

”Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa.” Frantsilan tarina frantsila.com

Voit myös lisätä eteerisiä öljyjä pyykin joukkoon huuhteluaineen sijaan, pirsoitella tyynyliinalle, tai vaikkapa kauratyynylle.

Lisätietoja lisäravinteista ja Aito-kaupasta saa tietenkin parhaiten kauppiaalta itseltään Sanna p.044 988 9864 osoite Koulukatu 2, 23500 Uusikaupunki. https://aitokauppa.fi/pages/aito-kauppa-uusikaupunki

Vanha kansa sen jo tiesi, nauru pidentää ikää. Elämä ei ole aina niin vakavaa ollenkaan!

Muista muutkin vastustuskykyäsi ja kehoasi hellivät teot, ruokavalio, saunominen, avantouinti, arki liikunta, raitis ulkoilma.

Pidä mielesi positiivisena, jokaisesta päivästä löytyy ilon aiheita. Olen kuullut, että keho ei erota naurako oikeasti vai teeskenteletkö naurua. Tai jos laitat kätesi itsesi ympärille, on sama kuin joku halaisi sinua. Jos hekotat ääneen, voisitko alkaa nauraa oikeasti? Jos halailet itseäsi, tunnetko iloa, lämpöä ja rakkautta itseesi?

Kaikki nämä vaikuttavat immuunijärjestelmääsi merkittävästi!

Terveitä, rakkaudentäyteisiä ja hyvinvoivia päiviä sinulle <3

Lämpöisin ajatuksin

Jennica