Ravintoterapeutti Jennica Vesola

Jennica

Olen valmistunut alunperin peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi, tiedonjanoisena luonnollinen polku eteni sairaanhoitajaksi. Olen hoitanut eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä suurimman osan elämääni. Erikoissairaan hoito lähinnä sydäntäni.

Tunnen voimakasta kutsumusta työskennellä ihmisten parissa. Olen myös kolmen lapsen äiti.

Ravintoterapeutin opintoihin päädyin omien terveysongelmien kautta. Atoopikkona ja jatkuvien suolistotulehdusten kuormittamana, työkykyni menettäneenä, halusin selvittää sairasteluni syyt. Totesin, että jatkuvien lääkekuurien- ja voiteiden varjolla eläminen ei ollut mielekästä.

Mistä oireeni johtuvat? Mitä voin tehdä terveyteni eteen?

Aloin aluksi etsiä tietoa itsenäisesti. Funktionaalinen lääketiede vei mennessään, ja halusin oppia lisää. Suurin tavoitteeni on tukea terveysongelmien parissa kamppailevia ihmisiä tehokkaasti ja monipuolisesti. Perehtyä perinpohjin terveysongelmiin, sen sijaan että hoidetaan vain irrallaan olevaa oiretta. Ravintoterapeuttina, sairaanhoitajana ja elämäntapavalmentajana tämä on mahdollista.

Olen perehtynyt ja kouluttautunut myös hengitysharjoituksiin, ja muihin fyysisiin terveyttä tukeviin lempeisiin harjoitteisiin kuten TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) sekä meridiaaniharjoitteet että chakrojen eli kehon energiakeskusten tasapainotus. Näitä sovellan asiakaslähtöisesti.

Elämäntapavalmentajan sertifikaatti tukee osaamistani oman sisäisen itsesi löytämisessä ja voimavarojesi löytämisessä. Kaikki lähtee meistä itsestämme!

Äänienergialla hoitaminen, voimakivet ja eteeriset öljyt kuuluvat vahvasti työhöni sekä arkeeni. Energiakeskusten tasapainoittaminen mukaan lukien.

Oman uupumustaustan ja siitä toipumisen polun kautta oppien kouluttautumalla sekä elämänkokemuksella syntyi Tasapainoiseksi- rentoutusmenetelmät. Kokemus on opettanut, että tasapainon kautta syntyy pysyvä terveys. Ja rentoutunut, palautunut ihminen tekee parempia valintoja elämässään.

Harrastuksiini kuuluu metsälenkit, lasten kanssa liikkuminen, jooga, kirjojen lukeminen, uinti luonnon vesissä, ja kesäisin rakastan mökkeilyä saaristossa!

Pidän osaltaan työtäni myös harrastuksenani, koska luen runsaasti erilaista hyvinvointiin liittyvää kirjallisuutta ja tieteellisiä tutkimuksia. Sekä kuuntelen podcasteja ja webinaareja aina kuin aikatauluuni mahtuu.

Perinnehoidot, luonto ja historia kiinnostavat minua. Lisäksi tuhansia vuosia vanhat, ikiaikaiset lääketieteet kiehtovat minua. Erilaisista näkökulmista asioiden tarkastelu on lähellä sydäntäni.

Olen tunnettu leveästä hymystä, hersyvästä naurustani ja hyvistä organisointikyvyistäni. Luovuus on tavaramerkkini.

Vastaanottotyön lisäksi työnkuvaani kuuluu alaan liittyvä koulutus ja luennointi. Olen kuulemma vaikuttava puhuja!

Koulutukset

 • Lähihoitaja, Mielenterveys- ja päihdetyön koulutusohjelma 2006
 • Sairaanhoitaja AMK 2013
 • Hoitotason ensihoito 30op 2015
 • Diplomiravintoterapeutti 2021 (Täydennyskurssit: Lasten ravintoterapia, ketoosidieetit -käytäntö ja mahdollisuudet, sokeririippuvuus ja sen hoito)
 • LCF Life Coach elämäntapavalmentajan sertifikaatti syksy 2020
 • Aromaterapiakursseja, voimakivien ja vyöhyketerapian kursseja ym.
 • Äänimalja hoitaja 2022
 • Reiki- energiahoitomenetelmä 1 & 2, 2022
 • Yrittäjän ammattitutkinto 2022
 • Äänimaljahoitaja jatkokurssi 2022
 • Kundaliinireiki 2023
 • Reiki Master 2023

Lisäksi useita terveyteen, hyvinvointiin ja henkisyyteen liittyviä luentoja sekä kursseja eri toimijoiden tarjoamana.