Ravintoterapeutti Jennica Vesola

Luennot ja ryhmät

VAKKA-OPISTOLLA SYKSYLLÄ 2023

LAITILA

Hyvinvointi-ilta: Lepo ja palautuminen – elinvoiman lähteillä, Laitila – Vakka-Suomen kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

Lepo ja palautuminen – elinvoiman lähteillä 25.10.2023 klo. 18.00-20.00

Uupumuksesta on kovaa vauhtia tulossa kansantauti. Väsymys, energianpuute, aivosumu, alakuloisuus, stressaantuneisuus ja kuormittuneisuus ovat monien kärsimiä oireita ja merkki siitä, ettei ihminen palaudu kunnolla. Kaikki nämä sairastuttavat meitä myös fyysisesti. Käymme luennolla läpi, miten lepo ja palautuminen vaikuttavat terveyteen ja tuovat meidät takaisin elinvoiman lähteille. Luento sopii sinulle, joka olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi. Olet ehkä tälläkin hetkellä stressaantunut ja koet kaipaavasi uusia näkökulmia ja muutosta elämääsi.

VEHMAA

Kehonhuolto

Kehonhuolto, Vehmaa – Vakka-Suomen kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

​Kehonhuoltokurssi sisältää monipuolisia kehon liikkuvuutta ja notkeutta parantavia liikkeitä, staattista ja dynaamista venyttelyä sekä rentoutumista. Tunnelma on kiireetön ja rauhallinen, liikkeitä tehdään omaa kehoa kuunnellen. Kurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa kehonsa hyvinvointia ja liikkuvuutta sekä palautua arjen ja liikunnan kuormituksesta. Tunneille tarvitse joustavat liikuntavaatteet ja oman jumppamaton. Kenkiä ei tarvita.

Tiistai 12.9.202319:15–20:00

Tiistai 19.9.202319:15–20:00

Tiistai 26.9.202319:15–20:00

Tiistai 3.10.202319:15–20:00

Tiistai 10.10.202319:15–20:00

Tiistai 24.10.202319:15–20:00

Tiistai 31.10.202319:15–20:00

Tiistai 7.11.202319:15–20:00

Tiistai 14.11.202319:15–20:00

Tiistai 21.11.202319:15–20:00

Tiistai 28.11.202319:15–20:00

Lepo ja palautuminen – elinvoiman lähteillä 15.10.2023 klo.18.00-20.00

Luento: Lepo ja palautuminen – elinvoiman lähteillä, Vehmaa – Vakka-Suomen kansalaisopisto (opistopalvelut.fi)

Uupumuksesta on kovaa vauhtia tulossa kansantauti. Väsymys, energianpuute, aivosumu, alakuloisuus, stressaantuneisuus ja kuormittuneisuus ovat monien kärsimiä oireita ja merkki siitä, ettei ihminen palaudu kunnolla. Kaikki nämä sairastuttavat meitä myös fyysisesti. Käymme luennolla läpi, miten lepo ja palautuminen vaikuttavat terveyteen ja tuovat meidät takaisin elinvoiman lähteille. Luento sopii sinulle, joka olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi. Olet ehkä tälläkin hetkellä stressaantunut ja koet kaipaavasi uusia näkökulmia ja muutosta elämääsi.

Yksityiset luennot, koulutukset, rentoutumis- ja hyvinvointipäivät sopimusten mukaan.

Luennon aiheena voisi olla esimerkiksi stressi, sen ilmentyminen- luonnollinen hoitopolku- ja stressinpurkua tukevat lempeät kehollliset harjoitteet.

Äänimaljat ja muut soittimeni, eteeriset öljyt sekä voimakivet kulkevat usein mukanani. Terveyttä tukevia hengitysharjoituksia unohtamatta.

Olen luennoinut mm. sokeririippuvuudesta, ja sen hoidosta. stressinhallinnasta, rentoutumisen tärkeydestä, laadukkaan hengityksen terveysvaikutuksista. Hiilihydraattitietoisesta- sekä ketogeenisestä ruokavaliosta, , paaston terveysvaikutuksista sekä suoliston terveydestä. Ikääntyvien ravitsemuksesta ja lapsiperhe-arjen kuormituksen helpottamisesta.

Tulen myös mielelläni sinun kutsuillesi kertomaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, tai sinulle mieleisestä terveyteen liittyvästä aiheesta. Myös naistenillat, harrastusporukan vapaa-ajan tapaamiset ym.

Luennot sekä yksityistilaisuuteni ovat saaneet hurjan hyvää palautetta.

Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan ihana tapahtuma juuri sinun tarpeisiisi!

info@jennicavesola.fi

LUENTOKOKONAISUUKSIA

Tasapainoinen hengitys- lisää energiaa ja jaksamista arkeesi

Hengitys, tuo elämämme edellytys! Ihminen pärjää syömättä pitkiäkin aikoja, juomattakin useita päiviä. Mutta hengittämättä emme montaakaan minuuttia.

Hengitys saattaa vuosien varrella heikentyä monestakin syystä. Krooninen stressi, traumaattiset kokemukset, kuormittuneisuus ja erilaiset pitkittyneet lihasjumit sekä kiputilat heikentävät kapasiteettiamme hengittää tasapainoisesti.

Heikentynyt hengitys oireilee mm. hammas- ja suun alueen ongelmat, kuorsaaminen, ylipaino, uniapnea, yöhikoilu, levoton yöuni, kuiva suu, yöllä pitää nousta vessaan, aivosumu ja jaksamattomuus päiväsaikaan. Kivut, lihasjäykkyys, lihasjumit, kireät leukaperät. Verenkierron ongelmat, huonokuntoinen iho, kylmät raajat ja niin edelleen. Lista on loputon.

Käymme läpi laadukkaan hengityksen merkitystä ja tietenkin opettelemme miten hengityksemme tasapainoitamme! Tasapainoisella hengityksellä kohti terveyttä, hyvinvointia ja elinvoimaa!

Rentoutumalla terveyttä elämään

Hektinen elämä ja arki vie usein mennessään, ja muistamme usein huolehtia kaikista muista asioista paitsi itsestämme. Rentoutunut ihminen tekee automaattisesti parempia valintoja elämässään, ja seesteinen mieli jaksaa kovaakin arjen kuormitusta soljuvammin. Usein käy niin, että rauhoittamalla itsensä, alkaa kokonaisvaltaisesti kaikki ympärillä rauhoittumaan kuin ihmeen kaupalla! Tiedetään että lepo, rentoutuminen, palautuminen ja syvä uni aktivoivat kaikkia paranemisprosesseja ja lisäävät terveyttä sekä elinvoimaa elämään. Tervetuloa neljän kerran kokonaisuuteen rentoutumaan ihan luvan kanssa! Rentoutustunneilla aina suullinen aloitus, jossa kerron syvemmin rentoutustuntimme merkityksestä hyvinvointiisi, teemme lempeitä kehollisia harjoitteita ja opettelemme samalla hengittämään laadukkaasti. Lopuksi aina syväluotaava loppurentoutus. Rentoutustunnit sopivat kaikille aikuisille. Mukaasi tarvitset makuualustan, tyynyn pään alle, ja halutessasi myös polvien alle tueksi. Villasukkaa ja vilttiä omien mieltymyksiesi mukaan.

Hiilihydraattitietoisen- ja ketogeenisen ruokavalion hyödyt

Kohti tasapainoa! Höttöhiilarit, tyhjät kalorit. Mitä ne ovat ja millä ne voisi arjessaan korvata? Luennolla käydään läpi miten hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla voit saavuttaa pysyvää painonhallintaa sekä terveyttä elämään. Pohdimme arjen aterioiden laadullistamista, sekä sitä, miten tehdä parempia valintoja sinun parhaaksesi. Käymme läpi myös ketogeenisen ruokavalion terveyttä edistävät vaikutukset, perusteet ja soveltamisen arkeen.

Suolisto terveeksi

Olet jo varmasti kuullut, kuinka tärkeä suoliston terveydentila on sinulle.

Suoliston terveydentila heijastelee koko kehoon, sekä mieleen.

Ruoansulatusongelmat, vatsakivut, ilmavaivat, vatsan turpoilu, ripuli, ummetus sekä niistä seuraavat krooniset sairaudet ovat osa meidän monen arkea.
Mitä tarkoittaa jos suoli ”vuotaa”?

Tiesitkö, että myös mielen kokemat asiat kuten jatkuva väsymys, muisti-ongelmat ja uupumus kielivät suoliston epätasapainotiloista.

Sanotaan, että Terve suoli- Terve mieli.
Jokainen voi vaikuttaa omaan terveyteensä!

Miten juuri sinä voit kohentaa suolistosi terveydentilaa? Kurssilla käymme läpi syitä ja seurauksia suoliston terveysongelmista. Sekä konkreettisia keinoja sinun terveytesi edistämiseen.

Selätä sokeririippuvuus

Voiko sokeriin syntyä riippuvuus? Ehdottomasti kyllä voi.

Luennolla käymme läpi sokerin historiaa ihmisen ravinnossa, ja tutkimme sen liiallisen käytön vaikutuksia terveydentilaamme.

Tutkailemme myös sokerin roolia painonhallinnassa sekä erilaisten kroonisten sairauksien synnyssä.

Tärkeimpänä tietenkin, että miten sokeririippuvuudesta pääsee eroon!

Jos olet mahdollisesti huolissasi omasta, tai läheisesi liiallisesta sokerin kulutuksesta ja etsit vastauksia, tämä luento on sinulle.

Miksi paastota?

Mitä on paasto, millainen historia paastoamisella on ja mitä
kehossasi tapahtuu paaston aikana?

Luennolla käymme läpi erilaisia paastomuotoja, joista voit innostuttuasi valita
helposti omanlaisen terveyttäsi edistävän polun.

Tieteellisten tutkimusten mukaan paastoaminen vaikuttaa positiivisesti aivoterveyteen, ruoansulatuskanavan ongelmiin, aivosumuun, väsymykseen, tukee kroonisten sairauksien hoitoa ja kohottaa mielialaa.

Luennolle opit, miten hienoja asioita kehosi osaa terveytesi eteen tehdä, kun se saa siihen
mahdollisuuden!

Luennon anti sopii sinulle, vaikket olisi koskaan ennen paastonnut tai kenties olet jo konkari