Luonnollisesti-Sinulle

Olet varmaan kuullut, että pitäisi syödä puhdasta ruokaa. Mitä on puhdas ruoka? Minun näkemykseni mukaan, mitä luonnollisemmin ihminen ruokailee ja elää, sitä terveempänä hän pysyy.

Yksi tunnuslauseeni onkin Luonto-Luonnonmukaisuus-Luomu.

Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

Meillä ihmisillä on geenit eli perintötekijät, joiden tehtävänä on ohjailla toimintojamme ja kehitystämme. Metylaatio on taas kehon sisäinen prosessi, joka lukee geenejä. Keho pyrkii poistamaan virheellisiä geenejä ja tasapainottamaan kaikkia elintoimintojamme mahdollisimman tehokkaasti. Me emme kuitenkaan ole ”geeniemme vankeja”, ja vaikka esimerkiksi suvussa kulkisi joitain kroonisia sairauksia, se ei tarkoita välttämättä että juuri sinä sairastut.

Jokainen voi vaikuttaa juuri omaan terveyteensä, ja näin luoda tervettä perimää jälkipolville.

Ei tässä lähdetä sen enempää hifistelemään hienoilla termeillä. Vaan mietitään mihin kukakin voi omassa arjessaan vaikuttaa!

Itse tykkään puhua ”valoruoasta”. Voidaan pohtia, että kaikki mitä syömme ja juomme, tulisi olla meille geneettisesti sopivaa. Aurinko on kaiken elämän edellytys, ja taas kaikki elinkaaressaan auringonvalolla kasvaneet ruoka-aineet ovat meille geneettisesti sopivaa ruokaa. Me olemme luontaisesti keräilijöitä, ja suomen luonto tarjoileekin meille todella monipuolisen kattauksen.

Aina tulisi miettiä ravinnon alkuperää, missä tämä on kasvanut, millä ”voimalla”. Auringonvalolla vai pimeässä kasvinsuojeluaineilla. Tai eläinperäiset tuotteet, onko eläin päässyt elämään luonnonmukaista elämää ja ruokailemaan lajityypillisesti. Auringonvalolla kasvanutta ravintoa.

Kaupassa on helppo katsoa sisällysluetteloa. Jos listassa lukee enemmän kuin viisi ainesosaa, tai et ymmärrä jotain lukemaasi, jätä kauppaan. Valitse kaikkein mieluummin ne tuotteet, joissa ei ole sisällysluetteloa ollenkaan!

Tehtaissa tehdyt, erilaisin lisä-ja säilöntäainein höystetyt ruoat ja juomat sekoittavat hyvin tehokkaasti koko elimistömme toiminnot. Ja arvaat varmaan miksi? Meidän keho ei osaa lukea niitä. Eli käsitellä ja hyödyntää tarpeellisiin toimintoihimme. Puhumattakaan suorista terveyshaitoista.

Sama pätee ravintolisiin, valitse aina valmiste, joka on luonnonmukainen ja ihmiskehon toimintoja tukeva. Synteettiset tuotteet saattavat olla jopa haitallisia. Ammattilainen osaa tarvittaessa ohjata oikean tuotteen pariin.

Elämme muutenkin hyvin haastavassa maailmassa, kukaan ei voi välttyä ilmansaasteilta ja kemikaalikuormalta. Joka kaikki tietenkin vaikuttaa meihin solutasolle saakka. Mutta, positiivista on, että todella moneen asiaan voit vaikuttaa!

Voit vaikuttaa mitä syöt, mitä juot, mitä pesuaineita käytät, mitä sivelet ihollesi, ja niin edelleen.

Yksi merkittävä tekemäni huomio on puhdas vesi! Myös elämän edellytys. Vesi vanhin voitehista ja niin edelleen. Suomessa meillä on onneksi hyvänlaatuinen vesi. Kuitenkin valitettavasti vieläkään ei tiedetä keinoa saada vedenpuhdistamoilla lääkejäämiä pois juomavedestä. Oman viimeisimmän tiedon mukaan. Voi vaan pohtia, miten kovasti pisun mukana menee erilaisia lääkkeitä vesistöihin joka ikinen päivä. Ja sitä kautta ne päätyvät takaisin meihin. Myös kemikaalit, ne synteettiset ainesosat ja ties mitä ällöä vesistöihin pukkaa. Viisaasti vesillä, sanotaan.

Kunnioita luontoa, koska se vaikuttaa suoraan juuri sinun terveyteesi.

Yritän pysyä positiivisena, ja vaikuttaa itsekin juuri niihin asioihin mihin minä pystyn vaikuttamaan.

Ostimme vuosi sitten (? vai enemmän?- aika menee niin äkkiä) suodatinkannun juomavedelle sekä suihkusuodattimen. Tulee tosi pehmeä iho ja hiukset, ihan kuin sadevedellä pestynä, tai jopa parempi. Juomavesi maistuu samettiselle.

Puhdasta, valolla kasvanutta monipuolista ruokaa. Lähituotantoa ja suomalaista suosien. Kemikaalivapaata arkea. Raikasta juomavettä.

Näillä pääsee jo pitkälle <3 Helli solujasi ja perimääsi.

Vaikuta mihin voit.

Lämpöisin sydämin

Jennica