Satokausielämää- Kevät

Kevät on täällä taas! Mieleeni tulee lauseesta aina eräs hauska kappale missä lauletaan että ”aurinko paistaa, ei oo huolen häivää, koska on niin hi*on hyvä päivä”.

Koska kevät on täällä taas. Joka ikinen vuosi. Luotettavasti.

Kevät vaikuttaa meihin monilla tavoin. Voimme seurata luontoa, kun se lähtee kukoistukseensa. Linnut rakentavat pesiään, tehdään turvallinen ympäristö kasvattaa poikasia. Puut luovat uusia lehtiä, kerkkiä, oksan alkuja.

Jos seuraat kotonasi kasvavia viherkasveja, ne tarvitsevat vettä sekä ravinteita erityisen paljon keväisin.

Aurinko on kuin parantava, mahtava sekä kaunis ihme jota ilman mikään ei elä. Monet kokevatkin auringonvalon tuovan terveyttä! Se kun vahvistaa ihon lisäksi kaikkia kehomme limakalvoja!

Koska suuri kasvu kehoissamme tapahtuu keväisin, henkisesti että myös fyysisesti, tarvitsemme paljon ravinteita. Monille kevätväsymys on vakiintunut termi.

Kevät laittaa hormonit hyrräämään, tiedetään. Hormonitoiminnot osallistuvat kaikkiin elimistömme aineenvaihduntareaktioihin. Tärkeällä asialla ollaan siis.

Kypsytetyt, haudutetut ruoat saattavat luonnostaan alkaa tuntua tunkkaisilta. Keho kaipaa raikasta, uutta, tuoretta.

Lehtivihreä, kasvikset, hedelmät, erityisesti lime ja sitruuna auttavat kehoasi puhdistumaan. Talven jäljiltä kehossa saattaa olla kosteutta (ylipainoa, liman tunnetta kurkussa ym.), johon esimerkiksi hirssi on hyvä, kuivattava ruoka-aine.

Smoothiet ja mehustus tuovat nopeasti kehosi kaipaamia ravinteita, muista myös pureskella ne, jotta ruoansulatuksesi käynnistyy!

Versot, idut ja yrtit on helppo lisätä jokaiselle päivän aterialle. Ne tukevat metylaatiota (josta kirjoittelin aiemmin), eli kehon kykyä lukea DNA: profiiliamme sekä poistaa meille haitalliset ainesosat elimistöstä.

Muurahaiset ovat äärettömän viisaita.

Kehosi työskentelee sinun parhaaksesi yötä päivää. Ei ole yhdentekevää miten itseäsi palkitset elämäntavoillasi. Aika ihana ajatus. Sinä ajattelet oman itsesi hyvinvointia aina. Kehosi pyrkii aina tasapainoon.

Hyötyliikunta sopii kaikille, erityisesti kannattaa hakeutua luonnon äärelle. Se tutkitusti rauhoittaa, laskee verenpainetta ja elimistön stressitasoja. Joillekin sopii raskaampi liikunta, toiset kaipaavat rauhallista liikettä, kävelyä tai venyttelyä. Pienikin venyttelyhetki vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Virkistää kahvikupposta tehokkaammin, olen todennut.

Joka kevät ”luot itsesi uudelleen”. Upeaa!

Kiitollisuus on yksi voimakkaimmista tunteistamme, usein unohdamme olla kiitollisia itsestämme, elämästämme, asioista ympärillämme. Jopa niistä huonoista ja epämukavista asioista on syytä olla kiitollinen, niillä on aina jokin viesti meille, vaikkei se akuutissa tilanteessa siltä ehkä tunnukaan.

Kiitollisuus

  • Vahvistaa itsetuntoa
  • Vähentää vertailua muihin
  • Parantaa unenlaatua
  • Vie sinua pois vihasta
  • Vie sinua pois katkeruudesta
  • Parantaa ihmissuhteita
  • Parantaa yhteyttä omaan itseesi ja sydämeesi

Tehtävä sinulle

Mieti joka aamu ennen sängystä ylösnousemista 3 asiaa mistä olet kiitollinen, aidosti kiitollinen.

Mieti joka ilta ennen nukkumaanmenoa 3 asiaa mistä olit päivän aikana kiitollinen.

Toista toiston perään. Kunnes huomaat katsovasi maailmaa erilaisin silmin.

Ps. Puhdas vesi sisäisesti ja ulkoisesti ravitsee sinua solutasolle saakka.

www.aqva.fi saat koodilla JENNICA21 mukavan 10% alennuksen ostoksistasi.

Ihania ja valoisia pääsiäispyhiä

Lämpöisin sydämin <3

Jennica