Terveyttä edistämässä, MDD Terveyspalvelut

Terveyttä edistämässä, MDD Terveyspalvelut

Sain tänään ilokseni haastatella hyvinvointialan rautaista ammattilaista, Antero Koposta. Antero on elimistön toiminnallista tilaa mittaaviin analyyseihin erikoistuneen MDD Terveyspalveluiden toimitusjohtaja. Lisäksi hän on vuosikymmeniä luennoinut sekä kouluttanut terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneita ammattilaisia. Myös minulla on ollut kunnia saada yksityiskoulutusta, sekä perehdytystä MDD:n tarjoamiin analyyseihin.

Ihmisten polku kiinnostaa minua aina. Halusin kuulla, mikä on Anteron ja MDD:n tarina.

”Elettiin 1980-luvun alkupuolta. Koin etten ole täydessä terässä, vaikkei minulla ollut mitään todettua sairautta. Päädyin hiushivenaine-tutkimukseen, jossa todettiin raskasmetallikuormaa, sekä keskeisten hivenaineiden vajetta. Tulosten perusteella minulle opetettiin raskasmetallien poisto kehosta, sain vitamiini- ja hivenaine tukihoitoa. Kävin läpi myös ruokavalioremontin.

Sain tärkeän opin lääkäri Aki Loikkaselta, jonka elämäntyö oli terveyden palautus ihmiselle. Mukaan tuli vielä biokemisti Timo Lehto, jonka erikoisalaa oli ravinto sekä vitamiini-ja hivenaineiden tukihoidot.

Näin syntyi tammikuussa vuonna 1984 MDD Terveyspalvelut.” Kertoo Antero omasta taustastaan.

MDD:n arvoja ovat terveyden palauttaminen, edistäminen ja ylläpito. Hyvä ravitsemus ja elämäntavat ovat kaiken pohja. Ravintolisät toimivat tukihoitoina, ja niille on paikkansa kun vajauksia löydetään. Nykyisin jo aukottomasti tiedetään suoliston merkitys kokonaisvaltaiseen terveydentilaamme. Suoliston hyvinvointi lähtee ravitsemuksesta, ja ravinnon imeytyminen vaatii suoliston hyvää kuntoa. Kumpikin edellyttää toista!

Asiat ovat kuitenkin yleensä yksinkertaisempia kuin ajattelisi, ja tiukennettuunkin ruokavalioon sekä ruoka-aine reaktioihin voi saada avun kun löydetään niiden aiheuttaja.

Toimiakseen hyvin, elimistö tarvitsee muutakin kuin energiaravintoaineita. Ravintokeskustelut pyörivät pitkälti proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien parissa. Myös apuaineet ovat tärkeitä, esimerkiksi magnesiumia tarvitaan yli 400 reaktiossa elimistössämme. Jos siitä tulee vaje, keho lopettelee pikkuhiljaa tarpeettomimmiksi lukemiaan toimintoja. Huomion arvoinen asia on, että viisas kehomme pyrkii viimeiseen asti turvaamaan elämämme. Mutta mitä sinulle tärkeää voi jäädä pois matkan varrella.

Ihminen voi ilman todettua sairauttakin tuntea olonsa kurjaksi. Uupuneeksi, väsyneeksi, stressaantuneeksi. Onko ihminen terve jos hän jaksaa raahautua työpaikalleen kahdeksaksi tunniksi, joka vie kaikki mehut? Vai onko ihminen terve jos jaksaa olla luova ja virkeä työssään, työpäivänkin jälkeen riittää jaksamista mielekkäisiin harrastuksiin sekä perhe-elämään?

Stressi onkin monen toiminnallisen vaivan taustalla, ja siihen tulisi ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota.

Jos toiminnallisiin ongelmiin haettaisiin ratkaisuja ajoissa, moni sairaus jäisi tulematta. MDD:n testit on kehitetty juuri tähän tarpeeseen. Katsotaan elimistön toimintaa, ja sitä mitä se tarvitsee toimiakseen.

Laadukkaita ja tarkkoja analyyseja löytyy moneen lähtöön. Esimerkiksi aineenvaihdunnan-, suoliston-, ja lisämunuaisten toimintaa tarkastelevia testejä. Unohtamatta tärkeää hormonitoimintaamme ja stressin vaikutusta kehoomme. Se on mielestäni mukavaa, että umpimähkään ei tarvitse ruveta miettimään mikä olisi analyysi juuri omaan tarpeeseen. Vaan palvelu MDD:llä on aina henkilökohtaista tulkintoineen.

Olemme Anteron kanssa tunteneet nyt vuoden päivät, ja olen äärettömän kiitollinen hänen viisaudestaan ja elämänkokemuksestaan. Lisänä vielä huumorintajua ja maailmankansalaista.

Old school gentleman!

Teksti koottu allekirjoittaneen muotoilunvapaudella, haastateltavan sisällöllä.

Lisätiedot https://mdd.fi/

Meillä jokaisella on oikeus laadukkaaseen elämään.

Kiitos tästä päivästä, lämpöisin sydämin <3

Jennica